Рикун: багатообіцяльне повернення додому

«Вечірка» визначилася зі своєю версією найпомітніших кадрових змін, що відбулися в українських футбольних клубах у зимовій перерві.

Найгучнішим переходом антракту можна вважати повернення з Харкова до Дніпропетровська напівоборонця національної команди Олександра Рикуна. Вихованець «Дніпра» заслужив загального визнання в «Іллічівці», звідки його запросили й до головної футбольної дружини країни. Але повернувшись до рідного клубу, Сашко розтринькав і славу, і завойоване право на виступ у світових фіналах. Його проблеми колись сором’язливо ховали за розмитим висловом «порушення спортивного режиму». Опинившись на Слобожанщині, Рикун переконливо довів, що свого останнього слова в українському футболі ще не сказав. Цьогорічного травня йому виповниться двадцять дев’ять. Часу для реалізації свого непересічного хисту в хавбека конструктивного плану чимало. Решта залежатиме виключно від нього самого.
До чільної трійки в номінації «Найгучніші переходи» увійшли також кандидати до національної команди В’ячеслав Свидерський і Олександр Яценко. Хлопці мають чимало спільного: вони – захисники, обидва – кияни, що змушені виступати на засадах оренди за команди з інших міст, їх актив становлять і матчі в жовто-блакитних строях. Свидерський, фланговий оборонець за ігровим амплуа, перебрався з «Шахтаря» до «Чорноморця». Яценко, задіяний в обороні на центральній осі, змінив муніципальний «Харків» на значно престижніший клуб з Дніпропетровська. Свидерському – двадцять вісім років, Яценку – двадцять два, а отже, обидва – беззаперечно перспективні. Їх перехід може принести користь не лише «Чорноморцеві» та «Дніпрові», а й національній команді, наставник якої Олег Блохін тримає обдарованих гравців у полі зору не перший рік. Інша цікавинка, щоправда, насторожує: і Свидерський, і Яценко «засиділися» в оренді. Перший раніше виступав на таких засадах у «Арсеналі», другий – в «Харкові», футболістами-орендниками вони будуть і в «Чорноморці» та «Дніпрі» відповідно. Залишається побажати обом якнайшвидше визначитися зі своєю командою.