Четверо сиріт знайшли батьків

Про те, що в цій оселі свято,  видно було ще в під’їзді: все  навколо прикрашено різнокольоровими кульками.

У Солом’янському районі відкрився  шостий дитячий будинок сімейного типу. А четверо діток – соціальних сиріт, які  донедавна  перебували у різних  інтернатах, – отримали не лише затишну, світлу  домівку, а й тата та маму, які обіцяли любити і піклуватися про них так само, як і про  рідного синочка. Батьками ж для сиріт  стало подружжя Олени та Олексія Ярових. Здавалося б, чого не вистачало для повного щастя цим молодим, здоровим людям?  Олексій – приватний підприємець, Олена – домогосподарка, займається вихованням шестирічного сина, сім’я живе в злагоді, має достаток. Але цього було замало.

– Хотілося зробити  якийсь добрий і благородний вчинок. Ось і вирішили зігріти  ці маленькі тендітні душі, які зазнали стільки кривди  за своє коротке життя, – говорить Олексій Олексійович. – Синові Дмитрику пояснили, що  з нами тепер житимуть Марійка, Кирило, Катя та Ілля, які будуть йому за рідних братиків та сестричок. Згодом плануємо взяти на виховання ще  п’ятеро сиріт.

Квартиру для будинку сімейного типу виділила Яровим Солом’янська райдержадміністрація.  В оселі – гарний ремонт,  новенькі меблі,  побутова техніка. До послуг дітей – три спальні, ігрова кімната, дві кімнати для навчання, вітальня, дві ванни та три туалети. А поряд з кухнею – простора їдальня з великим столом,  за яким  вечорами збиратиметься вся сім’я. На облаштування квартири було використано  понад 470 тисяч гривень з районного бюджету. А  благодійний фонд “Либідь” придбав речі першої потреби та оплатив встановлення телефону, витративши на це понад 20 тисяч гривень.

На свято до цієї оселі завітали представники влади району та міста, які теж прийшли не з порожніми руками, а, як і годиться, з подарунками для дітей. Голова Солом’янської райдержадміністрації Іван Сидоров подарував телевізор та домашній кінотеатр, начальник відділу фізкультури та спорту району Володимир Бондаренко – баскетбольні м’ячі, районна соціальна служба  сім’ї та молоді – м’які іграшки, а від  столичної влади діти отримали пакунки з різними іграми.

Нині  в  Києві мешкає 2958 дітей, які позбавлені батьківського піклування, з них 326 – у Солом’янському районі, 45 хлопчиків та дівчаток вже  мають прийомні сім’ї.   Столична влада планує і надалі розвивати цю добру тенденцію, і якщо знайдуться ще такі люди, як подружжя Ярових, то сиріт стане ще менше.