“Ленком” привіз до Києва три нові вистави і… справжні карети

Легендарний “Ленком” відкрив свій київський гастрольний сезон. Глядачі зможуть переглянути три вистави, які досі не бачили в Україні.
Художній керівник театру Марк Захаров розповів, що у цих виставах задіяно 68 акторів, а постановку забезпечать 47 спеціалістів. Театру властива масштабність постановок та масивні, складні декорації. Для транспортування до Києва декорацій та сценічного обладнання, що заважили близько 40 тонн, знадобилося 10 вантажівок.
– Треба мати мужність аби перетягти все наше багатство, всю апаратуру та костюми до Києва, – сміється Марк Анатолійович. – Сподіваюсь театрали оцінять наші зусилля. Адже під час перегляду вистави “Ва-банк” вони зможуть побачити справжні карети.
 – Будемо надзвичайно раді бачити вас на своїх виставах, – продовжує він. – Кожна поїздка до столиці України для нас – феєричне свято. У кожного актора є свої улюблені місця. Обов’язково знайдемо вільну хвилинку аби пройтися Хрещатиком, спуститися на Поділ та відвідати булгаківські місця. Завжди відчуваємо неабияке хвилювання від спілкування з київським глядачем. Із 1994 року ми вже вшосте приїжджаємо до вас на гостину. Хочу, щоб вистави сповнили вас новою життєвою енергією, визволили від негативної інформації. Я приїхав до тих людей, з якими прожив своє театральне життя. Якось до мене підійшов глядач та попросив не кидати театр. Зізнаюсь, не раз мені пропонували продовжувати знімати нові кінороботи. Підходив і Костянтин Ернст із пропозицією відзняти серіал. Та коли я дізнався, що за два тижні записують дві серії – то відразу ж відмовився. Навпаки, приємно, що кінозірки прагнуть працювати у театрі. Та й як можна зрадити сподівання артистів, з якими граєш на сцені протягом десятиліть, які розуміють один одного з півслова, напівпогляду, напівжесту.
Саме з приходом Марка Захарова “Ленком” став одним із найпопулярніших у Росії. На сьогодні   театр вражає зірковим складом акторів.
Тендітну Інну Чурикову у театрі вважають найніжнішою квіткою. “Я люблю наших артистів, театр і щиро сподіваюсь, що будемо часто приїздити на гастролі до Києва. Вистава “Місто мільйонерів” – справжня, життєва та переповнена великим почуттям кохання усіх акторів. А я закохалася у свого партнера Геннадія Хазанова”, – зізналася вона.
Про свою пристрасть до Чурикової розповів і сам Геннадій Хазанов: “Хоча я й кіт, що гуляє, як сам собі знає, та не зміг встояти перед чарами Інни. Я став не першим “чоловіком” Чурикової, але сподіваюсь останнім (до Хазанова цю роль виконував Джигарханян. – Авт.). А запросив мене на цю роль мій давній приятель Захаров, з яким ми товаришуємо вже 42 роки”. 
Сценічна фантазія за п’єсою Едуардо Де Філіпо “Місто мільйонерів” (премія “Золота маска”, 2000 рік) йтиме у Національному академічному театрі російської драми та комедії імені Лесі Українки до 1 березня. А у Міжнародному центрі культури та мистецтв із 3 до 10 березня “Ленком” показуватиме “Ва-банк” та “Пролітаю над гніздом зозулі (Затемнення)”.