За парковками стежать через відеокамери

Із 15 лютого в Києві введено ще один перспективний пілотний проект: біля Бессарабського ринку та на Привокзальній площі запрацювали системи відеоспостереження, що мають забезпечити контроль за надходженням коштів за парковку до столичного бюджету. Про це повідомила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.
За її словами, вже через кілька днів після впровадження названої відеотехніки можна зробити висновок, що автостоянки біля Бессарабки завантажені на 100 відсотків, а біля вокзалу – майже на 70. Наразі столична мерія очікує від Печерського і Солом’янського районів офіційні дані в розрізі по місяцях 2006 року про щомісячні надходження від роботи цих парковок.
– Таку ж систему відеонагляду, після уточнення технічних вимог та проведення тендеру, ми плануємо встановити на наступних десяти паркувальних майданчиках міста, – каже Ірена Реонольдівна. – А з часом і по всьому місту, тобто десь на 288 спеціалізованих точках. Запровадження такого нововведення  коштуватиме в цілому трохи більше 4 мільйонів гривень, а щомісячне обслуговування однієї такої системи – тисячу гривень. Наскільки це доцільно й ефективно? За результатами 2006 року, валові надходження до всіх десяти районних бюджетів від роботи паркувальних майданчиків становили близько 700 тисяч гривень щомісяця. За нашими ж прогнозами, має надходити до 10 мільйонів гривень! І столична влада доб’ється, аби ці значні кошти таки доходили до київської скарбниці.