Нелегальні в’їзди у ліс закриють

 Столична влада вирішила перекрити шлагбаумами 210 несанкціонованих в’їздів у ліс протягом квітня – вересня для запобігання пожежам.

Установити шлагбауми мають лісопаркові господарства – Дарницьке, Святошинське й “Конча-Заспа”, – на території яких ці в’їзди розташовано. Після установки шлагбаумів Головне управління МВС Києва та “Київзеленбуд” провадитимуть спільні рейди для виявлення й притягнення порушників до відповідальності.
Крім того, КМДА доручила лісопарковим господарствам привести в стан  цілковитої технічної готовності протипожежну техніку, спостережні вишки й засоби зв’язку. При цьому землекористувачі на території господарств також мусять подбати про заходи протипожежної безпеки. “Київзеленбуд” і лісопаркові господарства мають у квітні–травні ліквідувати захаращеність лісосмуг і стихійні смітники, а до вересня відновити мережу мінералізованих смуг навколо пожежонебезпечних ділянок лісів, відремонтувати протипожежні водойми, резервуари й під’їзди до них. Також лісопаркові господарства  мають забезпечити запас пального для автомобілів у разі потреби гасіння лісових пожеж.