“Не можу підібрати собі ні чобіт,

Я – пенсіонерка, ветеран праці, дитина війни, отримую пенсію 396 грн. 57 коп. А щоб замовити ортопедичне взуття без направлення соцзабезу, маю за такі черевики заплатити 500 грн. Раніше лікарі надавали усім таке направлення, нині ж – лише інвалідам. Хвалити Бога, я не належу до такої категорії, але мені від того не легше. Ноги деформувалися, і не можу підібрати собі ні чобіт, ні черевиків. Хоч босоніж ходи.
Прикро і боляче, що державні мужі про таких, як я, не піклуються. А ми ж себе не жаліли, не  покладаючи рук працювали. На нашу долю випали страшні воєнні роки і нелегкі повоєнні. Сама маю трудовий стаж 37 років. Була в соцзабезі. Його начальник показав мені постанову Кабінету Міністрів, де про пільги для таких, як я, жодного слова.
Лікарі пропонували мені зробити операцію. Та де ж я на неї візьму гроші? Отож сиджу та плачу від того, що ніхто не може мені зарадити.
Віра Войтенко,
пенсіонерка.

Від редакції. Ми зателефонували до головного лікаря ортопедичного заводу, що на Подолі, Івана Біцюри, який підтвердив, що це питання нині на стадії розгляду в Кабміні. Хочеться сподіватися, що воно вирішиться на користь Віри Луківни.