Свідчив прокурор, як зникло тіло

Мабуть, немає нічого постійнішого, ніж тимчасові слідчі комісії.
Приміром, уже не перший рік парламентарі розслідують обставини вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. Вчора комісія знову зібралася на чергове засідання.
Парламентарі, одначе, туди не надто квапились. Далося взнаки протистояння у Верховній Раді, та й грип вніс свої корективи. Хоча й нічого кардинально нового та надто сенсаційного засідання не обіцяло. Комісія вирішила розглянути обставини знайдення тіла, а також перевезення його до столиці. Для цього спеціально запросили свідків. І знову розглядали відомі факти.
Сергій Обозовий, який 2000 року був прокурором Таращанського району, розповів, що тіло, яке виявили у лісі 2 листопада того року, на перший погляд здалося надто старим. Воно нібито пролежало в землі кілька років. Екс-прокурор також нагадав, що через дощ його вирішили оглянути наступного дня, а ще через день після додаткового огляду в ямі знайшли дві прикраси – ланцюжок і кулон. А браслет і перстень було виявлено під час огляду тіла в морзі.
Судмедексперт Ігор Воротинцев зазначив, що згодом ці речі й впізнали колеги Георгія Ґонґадзе. Крім того, у правому передпліччі тіла рентген виявив щось схоже на металеві осколки. А Георгій Ґонґадзе був поранений у праву руку. А от твердження прокурора, що тілу кілька років, експерт спростував: насправді на той час пройшло значно менше року з моменту вбивства. Пан Воротинцев також підтвердив, що тіло привезли до лісу вже після вбивства.
Уже досить давно виникає низка питань до факту перевезення тіла до Києва. Адже з таращанського моргу воно зникло невідомо як. А Сергій Обозовий стверджує, що дізнався про транспортування аж тоді, коли тіло привезли до столиці. Прокурора поставили перед фактом, і він підписав документи на експертизу в Києві. Таким чином, пан Обозовий спростував твердження, що тіло кілька днів перебувало невідомо де. Але він і досі не знає, хто в Таращі дав дозвіл на це перевезення, до того ж в багажнику автомобіля “Нива”.