“Євангеліє від каторжанина”: у ролях–колишні в’язні

У Деснянському районі столиці стартував унікальний проект для старшої учнівської та студентської молоді, спрямований на піднесення моральності та духовності.

За ініціативи та підтримки голови Деснянської районної держадміністрації Юрія Захаричева у всіх 43 школах району відбувся показ вистави театру “Постскриптум” – “Євангеліє від каторжанина”. Її мета – донести до молодих сучасників, що злочинність зовсім не романтика, що погані вчинки, а згодом і дії призводять лише до позбавлення волі, марної втрати найкращих років свого життя, а іноді й до фатального кінця. На жаль, ми живемо в суспільстві, де чи не кожна друга родина зіштовхнулася з проблемою злочинності, багатьом з нас ця тема близька і болісна. Через виставу молодь дізнається, яким насправді є кримінальне життя.
Проект не має аналогів в Україні. За словами як акторів, так і самих глядачів – ефект від вистави разючий: хтось плаче, хтось уперше замислюється над своїм буттям, а когось вистава зупиняє від кроку у прірву.
Назва вистави і театру досить символічні, адже відтворюють світ відчуттів та життя самих акторів. Акторів незвичних – колишніх в’язнів. Сьогодні вони живуть нормальним життям, але не так давно більшість з них проводила його за ґратами.
“Євангеліє від каторжанина” – це реальні історії з минулого засуджених, що демонструють невідому для більшості, неприкриту правду життя у в’язниці. Це  – погляд в зону  зсередини, урок, який на прикладі власних помилок дають актори. Цією виставою вони звертаються до кожного, хто перебуває в залі: років, проведених за ґратами, не повернути…