Згадали традиції та молодість

У парку імені Рильського Голосіївського району відбулися народні гуляння на Масницю. Привітати жителів району прийшли перший заступник голови КМДА Денис Басс,  заступник голови КМДА Віталій Журавський  і священик Свято-Вознесенської Деміївської церкви отець Павло.
День Масниці ще називається Прощеною Неділею. Як розповів отець Павло, в давні часи церква робила послаблення перед Великим Постом, дозволяла прихожанам їсти різну смакоту.
– Дуже приємно, що і сьогодні люди не забувають давніх традицій, – говорить отець Павло. –  Цього дня обов’язково треба радіти, адже піст – час радісний. Хоча постувати чи ні – це особиста справа кожної людини.
Про традиції Прощеної Неділі не забули і представники київської влади. Кожен із них тричі попросив прощення у людей, а ті тричі відповіли: “Бог простить!”
 – Мені здалося, що люди пробачили нам від щирого серця, – говорить Денис Якович. – Київська влада зробить усе можливе, аби наступного року свято було ще веселішим. На спорудження нової сцени  у парку вже виділено 500 тисяч гривень. Також ми намагатимемося провести інвестиційний конкурс, аби встановити атракціони і збудувати сучасний дитячий майданчик.
Віталій Журавський зізнався, що в студентські роки відпочивав саме в Голосіївському парку.  Розчулений веселим гомоном і запахом млинців, він розповів, як із друзями-студентами приходив до парку “пошаліти” і покататися на санчатах.
– Сьогодні я згадав своє студентство, –  сказав він.