“Краб” проти раку

В Україні щороку реєструють до тисячі онкохворих дітей. Останні чотири роки від держави такі дітки отримували 20 мільйонів гривень.
 Цього вистачало лише на основні протипухлинні препарати та частково на підтримувальну терапію. Нова державна програма “Дитяча онкологія” потребує 350 млн. гривень. За ці кошти протягом п’яти років мають повністю забезпечити хворих найнеобхіднішим.
Звичайно, державі важко визнати, що зростання кількості онкозахворювань пов’язане з чорнобильською трагедією. А от батьки переконані: якби не аварія, їхні діти не знали б, що таке лікарня. Для протистояння страшній хворобі вони створили Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям “Краб”.
– Ми вже провели кілька акцій з придбання ліків для Дитячого відділення Інституту онкології та радіології АМН України та поліпшення побутових умов, – повідомила Лариса Лавренюк, президент фонду. – Там замінено постільну білизну, подушки, ковдри, деякі матраци. Придбано мийний пилосос, парогенератор. Також наші волонтери ініціювали артотерапевтичні заняття. Надзвичайно болючим питанням залишається догляд за онкохворими. У нашій країні практично відсутня реабілітація після лікування. Нам дуже потрібна підтримка держави. Адже сьогодні доводиться самотужки шукати спонсорів. Щодня до “Крабу” звертаються десятки згорьованих матерів. Усім намагаємось допомогти матеріально та психологічно.