Сьогодні у джипі, а завтра?

У Правилах дорожнього руху чітко визначено, що коли до авто наближається транспортний засіб з увімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним сигналом, водій зобов’язаний поступитися.

Але практично всі  київські водії ігнорують це правило .  На автівку “швидкої” ніхто не зважає, хоч скільки  виблискуй маячком. Дехто  ще й не соромиться облаяти медпрацівників, щоб ті, “не нахабніли й не лізли поперед інших”. 
– Під час проведення рейду столичної ДАІ лише за 40 хвилин було зафіксовано 6 випадків, коли водії не поступилися дорогою автомобілю “швидкої”. На порушників склали адмінпротоколи, – розповідає заступник начальника полку дорожньо-патрульної служби ДАІ Володимир Демчук.
А на бульварі Шевченка сталася взагалі обурлива ситуація. Власниця джипу не лише не пропустила “швидку”, а й втекла з місця, коли побачила, як з автівки вийшли працівники ДАІ. І хоча патруль наздогнав порушницю, жінка  все одно повелася зухвало. Погрожувала інспекторам, що  відтепер не дасть їм спокою і замучить судами. Однак і на цю “просунуту” порушницю був складений адмінпротокол.
Певно, водії навіть не замислюються, що  поки тримають машину “швидкої”  у спільній колоні, вирішується чиясь доля. Через пихатість власників автівок медики можуть  запізнитися із допомогою. Тим часом завтра  і сам автонечема ризикує опинитися у небезпеці, марно чекаючи на  “швидку”.