Пам’яті Вчителя і Майстра

Микола КирсановМикола Кирсанов, вихованець київського футболу, по праву вважався одним з найефективніших організаторів народної гри в столичному регіоні.

За союзних часів він зажив слави провідного футбольного арбітра і наставника молоді. Суддя всесоюзної категорії і заслужений тренер України, знаний науковець і викладач Київського інфізу, один з найперших українських тренерів, заангажованих зарубіжними професіональними командами… Майже два десятки літ авторитетний фахівець очолював Київську обласну федерацію і започаткував госпрозрахункову діяльність спортивних організацій не лише в Україні, а й на всьому тоді ще союзному просторі. Він відійшов у вічність навесні 1998 року, але пам’ять про Вчителя зберегли його небайдужі учні.

Починаючи з 1999 року, на стадіонах столиці та Київщини провадять традиційний зимовий турнір пам’яті Миколи Кирсанова. Він сприяє вітчизняним колективам у підготовці  до весняного сезону і звично запалює нові футбольні зірки. Першим володарем головного призу була «Ригонда» з Білої Церкви. Наступними переможцями турніру стали київський «Оріон», бородянська «Система-Борекс», ірпінська «Нафком-Академія», столичний «Альянс», бориспільський «Борисфен-2», «Авангард» з Корюківки Чернігівської області та «Княжа» з Щасливого.

Цього року на старт вийшли вісімнадцять колективів, які розподілені на три рівнозначних групи. Рейтингові лідери змагань – київський ЦСКА та бориспільський «Борисфен», які виступають в першій національній лізі. Столиця представлена шістьма командами, зокрема й чемпіонською дружиною «Альянса». А взагалі на стадіонах Республіканського вищого училища фізкультури (лівобережна вулиця Матеюка) та ЦСКА (Повітрофлотський проспект) змагатимуться футболісти Києва, Київщини, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей. Початок ігрових днів – об 10.00.