Сорок тисяч вітань для закоханих

За останні кілька років День святого Валентина став визнаним святом у Києві. Майже як Восьме березня. Але все ж таки найактивнішими цього дня залишаються студенти.

Вихованці вищих навчальних закладів за підтримки Дарницької районної адміністрації організували 13 та 14 лютого акцію «Від серця до серця» – вітали перехожих листівками-валентинками. Усього за два дні розповсюдили 40 тисяч валентинок. Кияни з так приязно сприйняли цю акцію, що, напевно, листівок могло розійтися утричі більше.
– Дуже приємно, що нашу студентську ініціативу сприйняли з таким розумінням, – ділиться враженнями від акції одна з її учасниць, першокурсниця Надія. – Спочатку люди трохи бентежилися, коли їх вітали і давали валентинки – напевно думали, що це чергова реклама. А потім деякі навіть самі підходили і просили валентинку, щоб привітати друзів.
Але більше за всіх, отримуючи яскраву листівку, раділи діти. З неприхованою вдячністю приймали привітання від студентів жінки. Їхні обличчя одразу осявала усмішка. Чоловіки ж уважно дивилися на вручений їм подарунок і неначе на виправдання, щоправда невідомо перед ким, казали: «Це я для коханої беру». І жодна людина не відмовилася від подарунка. Всі, хто отримав листівку, акуратно ховали її до кишені.