З ФБР секретна інформація зникає ноутбуками

За три роки з ФБР зникло десять ноутбуків із секретною інформацією, йдеться в доповіді генерального інспектора Мін’юсту США, повідомляють РІА Новини.

Доповідь охоплює період з 1 лютого 2002 року по 30 вересня 2005 року. Як наголошується в документі, усього під час перевірки у ФБР недорахувались 160 ноутбуків. До того ж причину зникнення 116 із них співробітники бюро так і не змогли пояснити. У шести з десяти випадків ФБР не змогло уточнити характер втрачених даних. Решта, на думку експертів, могла завдати   шкоди безпеці країни.
Так, згідно з доповіддю, 12 липня 2002 року з офісу ФБР у Бостоні зник ноутбук, що містив програмне забезпечення, за допомогою якого виготовляли посвідчення співробітників. При цьому, як наголошується в доповіді, на два запити про ступінь секретності інформації в цьому ноутбуці з офісу Бостона надійшло дві цілком різні відповіді: в одній написали, що ноутбук містить таємну інформацію, а в іншій, що там немає нічого особливого. За даними ФБР, цей ноутбук вкрали.
До рук зловмисників також потрапив і ноутбук “з планом системи безпеки системи контролю електронного доступу”. Його вкрали 3 листопада 2004 року з відділу безпеки ФБР. Та ж доля спіткала і ноутбук з криміналістичної лабораторії ФБР в Куантико, у пам’яті якого зберігалися імена, номери телефонів і адреси співробітників ФБР.
Навіть враховуючи секретність інформації, розслідування втрати ноутбуків проводилося тільки в шести випадках, при цьому до їх числа не увійшли втрати ноутбуків, що містили особисті дані співробітників і програмне забезпечення для виготовлення посвідчень, наголошується в доповіді.
У документі приділено увагу і зниклій з ФБР зброї, ситуація з якою, хоч як дивно, така ж, що й з ноутбуками. За 2002 – 2005 роки ФБР втратило 160 одиниць вогнепальної зброї, 94 з яких… вкрадено. ФБР втрачало, здебільшого, пістолети – 133, але почасти й гвинтівки, дробовики і навіть автомати.
Усього ж, згідно з доповіддю, на балансі ФБР понад 50 тисяч одиниць вогнепальної зброї і понад 20 тисяч ноутбуків.