“Громадський захисник” не схилиться перед авторитаризмом

Колишні депутати від фракції “Пора”-ПРП у Київській міській раді не повернуться у фракцію. Про це  вчора повідомили колишні депутати від блоку партій “Пора”-ПРП, які створили у Київраді нову депутатську групу “Громадський захисник”, – Іван Салій, Андрій Вінграновський, Сергій Рудик, Сергій Кучер, Сергій Череп і Євген Шаломеєв.
Вони заявляють, що фракція “Пора”-ПРП розкололася через істотні розбіжності в поглядах депутатів. Зокрема Кучер називає причинами розколу “авторитаризм з боку депутата Блоку Віталія Кличка Володимира Бондаренка” і  ухвалення важливих рішень без погодження  позицій з усім складом фракції.
Депутат Київради від Блоку Віталія Кличка Бондаренко повідомив, що ПРП веде переговори з партією “Пора” щодо проведення міжпартійного з’їзду задля вирішення майбутньої долі політичної діяльності депутатів, які вийшли з фракції. Однак, навіть якщо партії не домовляться про проведення загального з’їзду, Блок Віталія Кличка сподівається вирішити це питання  з допомогою внесених поправок до закону про імперативний мандат.
Нагадаємо, що на виборах “Пора” і ПРП йшли одним блоком, нині це ускладнює одноосібне рішення якоїсь із партій про відкликання депутатів.