Знов перечепились об закон

Ініціативну групу з проведення місцевого референдуму у Києві, яку було обрано 26.01.07 р., спіткала відмова у реєстрації: через невідповідність поданих документів вимогам Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”. 

Управління правового забезпечення секретаріату Київської міської ради за дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького перевірило документи зборів громадян України – мешканців Києва на відповідність чинному законодавству. Ці збори відбулися 26 січня 2006 року з приводу проведення місцевого референдуму. Як повідомив сьогодні в.о. заступника голови КМДА Володимир Головач, перевірка зазначених документів здійснювалася на предмет їх відповідності вимогам статей 15, 16, 17 Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”.
Відповідно до частини четвертої статті 16 цього Закону порядок денний  зборів громадян України має включати в себе обговорення доцільності проведення референдуму. Однак на цих зборах обговорення доцільності проведення місцевого референдуму не провадилося.
Як зазначено у протоколі, учасники зборів обрали до ініціативної групи 210 членів. Проте 27 осіб із зазначених у списку не брали участі у загальних зборах громадян з утворення ініціативної групи Київського міського референдуму. Це підтверджується  відсутністю даних про цих осіб у реєстраційній відомості. Тому зазначені особи не можуть бути зареєстровані членами ініціативної групи.
За інформацією Володимира Головача, перевіркою також установлено невідповідність даних про місце проживання деяких членів ініціативної групи, внесених у списки.
В списку членів ініціативної групи та зобов’язань про додержання законодавства України про референдум виявлено розбіжності в написанні паспортних даних громадян України, а також даних щодо прізвищ,  на загал – 12 осіб. Тому зазначені особи також не можуть бути зареєстровані членами ініціативної групи.
Після підрахунку,  відповідно до виявлених під час перевірки недоліків, за протоколом зареєстровано 210 осіб, а фактично – 171.
На підставі викладеного ініціативній групі, обраній 26.01.07 р. на загальних зборах громадян України, відмовлено у реєстрації як ініціативної групи для збирання підписів під вимогою про призначення місцевого референдуму з питань дострокового припинення повноважень Київської міської ради та Київського міського голови у зв’язку з невідповідністю поданих документів вимогам Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”.