Знайдені джерела підживлять киян

Зниження комунальних тарифів у столиці стало можливим тому, що були віднайдені додаткові джерела для надходжень до міського бюджету.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів щодо рішення про зниження тарифів, заявив заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.
“Доки політичні сили, які називають себе опозиційними, критиканствували та намагалися зірвати засідання сесії Київради, вносячи деструктив у роботу депутатського корпусу, Київський міський голова Леонід Черновецький разом із депутатською більшістю працювали над тим, аби знайти додаткові джерела для надходжень до міського бюджету. Завдяки цьому такі джерела були знайдені”, – наголосив секретар Київради.
Серед таких додаткових джерел Олесь Довгий назвав наступні: було підвищено комунальні тарифи для комерційних структур (банків, казино, ресторанів тощо, які мають великі прибутки); було впроваджено нову методику розрахунку оцінки комунального майна (якщо раніше його здавали в оренду практично за безцінь, то зараз надходження до бюджету від оренди зросли майже утричі); у десятки разів збільшено прибутковість ряду комунальних підприємств (зокрема ринків; наприклад, майже у 40 разів Бессарабського ринку); зросли надходження до бюджету від продажу землі на земельних аукціонах, та прозорого продажу землі за реальними ринковими цінами; було створено сприятливий інвестиційний клімат, що дозволило залучити до столичного бюджету мільйони додаткових коштів, як вітчизняних, так і іноземних інвесторів.
“Усе це, – наголосив секретар Київради, – і дало можливість столичній владі зменшити тарифи на ЖКП, оскільки за останній час з’явилася можливість накопичити у міському бюджеті кошти, які й будуть спрямовані на відшкодування витрат підприємств із надання комунальних послуг та населенню”. При цьому він додав, що робота у напрямі виявлення додаткових джерел надходжень до міського бюджету триватиме й надалі.
Київська міська рада прийняла рішення взяти до відома протокол засідання робочої групи з перевірки відповідності рівня тарифів на житлово-комунальні послуги розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво та зобов’язала виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію) до 16.02.2007 р. внести зміни до низки розпоряджень, якими з 01.12.2006 р. затверджено тарифи на житло-комунальні послуги, запровадивши їх на загальному рівні, та передбачивши підвищення тарифів, які діяли до 01.12.2006 р.: на теплову енергію, на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води в
2 рази; на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної і гарячої води в 1,8 разу; на послуги з обслуговування будинків і споруд та прибудинкових територій в 1,9 разу.