Металева діжка від “Пори” для Луценка

 Політрада “Пори” ухвалила рішення про співпрацю з рухом Юрія Луценка.

Голова політради Євген Золотарьов вважає “Народну самооборону” об’єднанням громадян, які  “мають намір відстоювати свої інтереси й змусити владу в центрі та на місцях виконувати зобов’язання. Таким чином, створюються інструменти громадського контролю за діями політиків будь-якого забарвлення. Бо нині народ впливає на них лише раз на п’ять років під час виборів”.
“Пора” готова підтримати марш на Київ, але  мету його  мають визначити не політики, а самі громадяни. За словами заступника голови політради партії Андрія Юсова, це буде “третя громадянська революція”. Перші дві  відбулися у 1990 – 1991 та 2004 роках.
Готові “порівці” підтримати й інші акції, спрямовані на захист прав і свобод громадян. Причому не лише в Києві, а й у регіонах. Мовляв, допоможуть чим можуть: у кулуарах домовлятися не вміють, тому вдадуться до ненасильницького супротиву.  Водночас громадянська партія ставить перед потенційними партнерами одну умову: єднатися не навколо Юрія Луценка чи будь-якого іншого лідера, а на основі спільного плану радикальних реформ. 
Втім, свою особисту прихильність до Юрія Луценка активісти “Пори” таки засвідчили: подарували йому революційний барабан. Точніше, навіть не барабан, а звичайну металеву діжку, таку ж, як колись на Майдані. Вона буцімто й символізує передачу революційного досвіду.