Марія Стефанія навчить готувати

“Тільки ледачий не робить кулінарних програм”, – говорять продюсери телеканалу ICTV про свій новий проект “Здорова кухня”, який стартує у цю суботу. Ведучими програми стали відома травниця Марія Стефанія та колекціонер рецептів з усього світу Юрій Білий.

Ідея проекту “Здорова кухня” народилася після участі Марії Стефанії у кулінарній програмі Анастасії Заворотнюк “Кухня для чайників”, яка викликала потік листів та дзвінків. Усі цікавилися рецептами та порадами Марії Стефанії. Зважаючи на такий ажіотаж серед глядачів, телевізійники вирішили повернути травницю на екрани телебачення. Вона ж сама має особливий погляд на кар’єру телеведучої:
– Господь потурбувався про мене і надав можливість із телеекранів розповідати людям, як слід готувати їжу, щоб вона давала здоров’я. Я стала цікавитися, чому сьогодні люди бояться їсти і відмовляються від багатьох продуктів. Мені пояснюють: “Це з’їм – печінка заболить, від цього – тиск підскочить, від цього – здуття…” Але ж це неправильно. Їсти можна абсолютно все, якщо коригувати їжу спеціями та травами. Тому дивіться передачу і записуйте усі мої поради, щоб потім за мною не бігали по Києву.
У “Здоровій кухні” на конкретних прикладах Марія Стефанія покаже, як поєднувати продукти з травами, щоб отримати від них максимальну користь для організму, навіть від тієї їжі, яку запропонує приготувати Юрій Білий. Знання Марія Стефанія отримала від своїх прабабусі та бабусі.
– Коли я була малою, – розповідає травниця, – то весь час крутилася біля них. Ось так і навчилася готувати. А вони у свою чергу навчилися у німців-лікарів. Моя прабабця працювала у пана за кухарку, а потім і свою дочку туди взяла. Так от, у панів, які себе дуже гляділи, при дворі жили лікарі-німці. Вони дуже багато знали про трави та спеції, і навчили розбиратися в них і моїх прародичок.
“Здорова кухня” розрахована на різновікову авдиторію з різними гастрономічними уподобаннями. Тому Юра Білий намагається підбирати рецепти різних країн світу. А гумор і весела атмосфера, що панує на знімальному майданчику, тільки підсолодить їхні страви.