Виноградарського довгобуду більше не буде?

Донедавна жителі масиву Виноградар проходили повз руїни колись запланованого “культурного центру” і знизували плечима: коли ж його, врешті-решт, добудують.

Споруду почали зводити ще за радянських часів, але так і не довели до пуття. Напівобвалені стіни. Навколо бур’яни, сміття – усе це справляло дуже гнітюче враження. І справді, за гучними передвиборними гаслами кандидатів у депутати, нічого конкретного не робилося на цьому об’єкті впродовж багатьох років.
Нарешті, під час чергових громадських слухань, які відбулися у клубі “Виноградар” Подільського району столиці, питання про центр культури розглядалося по суті. Заступник голови райдержадміністрації Віктор Чорний уважно вислухав представників місцевої громади й висловив тверде переконання, що довгобуд перестане існувати. Тобто, його доведуть до такого вигляду, як було передбачено проектом, щоправда з деякими змінами.
Присутнім на засіданні продемонстрували архітектурний план, а також макет забудови. За справу візьметься компанія “Фінінвест-Трейд”. У новому комплексі передбачається розмістити навчальні, спортивні, розважальні установи, їх зможуть відвідувати люди усіх вікових категорій.
Функціонуватимуть, зокрема, спортивний, більярдний, кінотеатральні зали, басейн, фітнес-центр, льодова ковзанка, студії та гуртки для дітей, кафе. Словом, задуми великі. І добре, що вони з’явилися, хоча б на папері, у макетному вигляді, дискусійних розмірковуваннях.
Ішлося під час громадських слухань і про спорудження підземного паркінгу для автомобілів, готелю. Але тут є проблема: кошти на будівництво мають виділити інвестиційні структури, а вони, як правило, дуже обережно йдуть на цей крок, бо завжди бажають мати від вкладень у будівництво певний зиск.
Хай там як, а справа з культурним центром, здається, починає вирішуватися. І це добре, що багаторічний довгобуд нарешті перетворять на сучасний Центр сімейного дозвілля.

Раїса ТАЛАБАН