Упорядковують оренду

Столичні фахівці зобов’язали метрополітенівців ліквідувати порушення орендних договорів.
Спеціальні робочі групи, до яких увійшли представники комунальних підприємств “Київжитлоспецексплуатація”, “Київський метрополітен”, а також постійних комісій і депутатських фракцій Київради, перевірили 303 об’єкти, які перебувають у власності столичної підземки та передані в орендне користування організаціям різних форм власності.
– Загалом це площа  6305,5 кв.м, на 7% яких виявлено порушення орендних договорів, – прокоментував результати інвентаризації перший заступник голови КМДА Денис Басс. Приміщення часто використовують не за визначеним у документах призначенням або взагалі передають у суборенду третім особам без дозволу власника чи уповноваженого ним органу. Майже у всіх підземних переходах метрополітену несанкціоновано розташовано лотки, кіоски, точки з продажу преси та інші пересувні засоби торгівлі. Тому ми доручили метрополітенівцям створити відділ,  що відповідатиме за орендні відносини та контролюватиме дотримання відповідних умов. А в разі їхнього порушення – розриватиме орендні договори в судовому порядку. Керівництво столичної підземки має також подбати про ліквідацію несанкціонованої торгівлі…
Нагадаємо, що відповідно до методики розрахунку орендної плати за користування майном столичної громади (затвердженої Київрадою  28.09.2006), відповідна вартість квадратного метра (із врахуванням службових приміщень)  становить 354,49 грн., а на станціях метрополітену – 389,46 грн.