“Льодовий” відкрив сезон

Свою роботу відкрита столична ковзанка, відома як “Льодовий стадіон”, розпочала на початку лютого.

Протягом перших трьох днів працівники стадіону оперативно підготували поле, щоб охочі хоч наприкінці зими змогли покататися на ковзанах.
Була приємно вражена кількістю шанувальників фігурного мистецтва. Та й ціни тут не такі кусючі. Дві години задоволення на льодовій доріжці коштують 20  гривень. Якщо не маєш власних ковзанів, не біда – заплати ще 20 гривень і матимеш на чому ковзатися. Любителям лижного спорту пара “бігових” обійдеться у 10 гривень на годину. А після виснажливого пробігу можна попарити кісточки в сауні – 3 години у ній коштуватимуть 300 гривень.
На відпочинок до стадіону збираються цілими родинами. Киянка Тетяна Тулупчук зізнається, що свого життя не уявляє без ковзанів. “Щороку приїжджаю на “Льодовий стадіон”, – говорить вона. – І вже другий рік беру з собою донечку Євгенію”. П’ятирічна Євгенія похвалилася, що з мамою вже вивчила деякі елементи фігуристів. Навіть мене дечого навчили, про що засвідчили мої розбиті коліна.
На ковзанці познайомилася і з шестирічним Дмитриком Петренком та чотирирічною Оленкою Зінченко. Вони прийшли сюди із татами, а матусь залишили господарювати вдома. “Наші татусі товаришують ще зі студентських часів, – каже Дмитрик. – Тож і ми з Оленкою найкращі друзі”. Дівчинка  переконувала мене, що  стане “відомою балериною на льоду”.
Батьки сподіваються, що морозна погода ще протримається, і вони з дітьми зможуть досхочу наковзатися.
“Якщо погода  дасть змогу підготувати лід на експериментальній ковзанці, то кияни ще довго не розлучатимуться з ковзанами. Лід плануємо залити за особливою технологією:  він не танутиме навіть за плюсової температури”, – розповідає директор стадіону Сергій Кияниця.
Він лише місяць господарює на цій посаді, а вже має багато проектів.  На території земельної ділянки загальною площею 17 га,  на проспекті Глушкова, директор планує побудувати закриту ковзанку, спортивний комплекс із належною інфраструктурою. Закрита ковзанка матиме справжнє поле для хокею, де також тренуватимуться професійні фігуристи.