Очікування Годо

10 лютого Україна має визначитися зі своїм представником на конкурсі “Євробачення” у Гельсінкі.
На відміну від минулого року, коли із відбору зробили гучне телешоу, але передбачувано обрали Тіну Кароль, цьогоріч очікуємо на кота в мішку.
На офіційному сайті Першого національного телеканалу триває голосування за артиста, який поїде у травні до Фінляндії. Серед претендентів – Ані Лорак, “Скрябін”, Володимир Гришко, Віталій Козловський, В’ячеслав Вакарчук, Вєрка Сердючка, “Гайдамаки”, Євгенія Власова. Але жоден із них не подав заявки на участь у конкурсі, запевняє співак Годо. А тих, хто подав, немає у списку. Сам Годо – під псевдонімом ховається 32-річний тенор Юрій Лук’яненко – заявку подав і обіцяє на “Євробаченні” перемогти. “Єдиний мій недолік – невідомість в Україні”, – каже Годо. Але за рівнем популярності у Європі порівнює себе із Селін Діон і Браяном Адамсом. Псевдонім “Годо” означає “той, який дарує достаток і любов”.
Юрій Лук’яненко народився у Дніпропетровську. Професійну творчу діяльність почав у 1996 році. Тоді вступив до Національної музичної академії України ім.П.І. Чайковського. У 2000 році підписує контракт із міжнародною оперною компанією “Concerlirica”. Вчиться в Іспанії, бере там участь в оперних фестивалях, виконуючи партії головних персонажів. Виступає також у Неаполі, Флоренції, Венеції, Мюнхені, Дубліні, Парижі, Нью-Йорці. Годо визнано кращим голосом класичної музики в Іспанії у 2004 – 2005 роках. У жовтні минулого року на території Німеччини, Італії, Швейцарії, Австрії виходить альбом співака “Il Dono Della Vita”. Композиції Годо – суміш естради і оперного співу. Каже, будь-яку його пісню можна використовувати для “Євробачення”. Але все ж на конкурс пропонує композицію нового для себе формату – ще й з елементами джазу і поп-музики. Італійською мовою. На дорікання у неформаті Годо відповідає: “Як тільки з’являється співак із голосом, йому одразу дорікають у неформаті. Вважаю  теперішню перемогу Lordi – нижньою точкою, до якої може скотитися світ. Шоу – це не тільки кольорові ґудзики і червоні черевики”. На свій промоушн у Європі Годо вже витратив  понад  триста тисяч доларів. І готовий витрачати ще.
Тим часом найвірогіднішою кандидатурою для участі у “Євробаченні-2007” експерти називають Вєрку Сердючку. Але Андрій Данилко заявку на конкурс не подавав. Загалом, запевняє Годо, заявки подали не більш ніж десять виконавців. Ось що каже із цього приводу директор ТО музичних та розважальних програм Першого Національного Олена Мозгова: “Є різні форми відбору: конкурс, внутрішнє голосування. Останнім шляхом було обрано Олександра Пономарьова та Руслану для участі у “Євробаченні”. Національна телекомпанія України має право на те, аби одноосібно визначати ім’я представника нашої країни, оскільки є офіційним членом Європейської мовної спілки. Не треба розглядати виступ України на “Євробаченні” нарівні з глобальними проблемами людства. Це шоу-бізнес”.