Обкрадали лише гарненьких

Столичні правоохоронці затримали неповнолітніх злочинців, які збували на “Радіоринку” дорогі мобільні телефони, які виманювали в гарненьких дівчат.
16-річні аферисти вибирали свої жертви за зовнішністю. Спершу запитували в гарненької дівчини, котра година. Зазвичай красуні діставали свої круті мобілки, аби повідомити про час. Роздивляючись телефон, вони визначалися, чи вартий він їхніх старань. Запрошували відсвяткувати свою зустріч у затишному кафе, де не жаліли грошей, аби задурманити голову жертві.  Як тільки потрібні стосунки налагоджувалися, аферисти починали діяти. Один із шахраїв удавав, що в нього розрядився мобільний телефон. Соромлячись, звертався до супутниці з проханням позичити на кілька хвилин, бо терміново мусить зателефонувати мамі й привітати її з днем народження. Інший аферист у цей час пропонував лише свою sim-карту, пояснюючи, що сам телефон забув у авто. Музика, звичайно, дуже заважала хлопчині поговорити з мамою. Тому він виходив на вулицю й довго не повертався. Товариш нервувався й, одягаючись, простував на його пошуки...
Назбиравши в такий спосіб кілька мобільників, хлопці прямували на “Радіоринок”. Там вже навіть обзавелися власною “точкою”. Скуповувала телефони одна людина.
У Центрі громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві “Вечірці” повідомили, що малолітніх шахраїв затримали працівники карного розшуку Шевченківського райуправління міліції. З’ясувалося, що юнаки разом навчалися на третьому курсі оптико-механічного технікуму. За словами афериста, за два місяці “роботи” вони викрали 8 мобільників. Утім, справжню кількість телефонів, що видурили в красунь, встановить слідство. Щодо малолітніх аферистів порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 ККУ (шахрайство).