Смертельний туалет

Нещодавно в Голосіївському районі на вулиці Лауреатській, 4 фатально загинув 40-річний киянин. Надзвичайна подія сталася  в туалеті сільського типу. Доволі дивно було побачити його відчиненим після такої трагічної події.

– Цей “заклад” звели на місці старого, три місяці тому. Ще й для краси кахлем вимостили, – каже Тамара Р., продавець чи не єдиного в околиці продовольчого магазину, розташованого поруч.
Тут загиблого чоловіка знають, розповідають, що працював він десь у Пирогові. Із тутешніми пияками не водився. Коли повертався з роботи, зрідка навідувався до крамниці. Того фатального вечора продавці його, щоправда,  не бачили. Припускають, що пристав  він до компанії, у якій зустрів знайомих. Чаркували чоловіки в недобудованому кафе біля магазину. Хоча це приміщення так назвати не можна, бо окрім даху та зведених стін, нічого немає. Утім, кілька столиків та весела компанія за одним із них свідчили, що недобудований заклад усе ж працює.
Саме звідти 40-річний киянин і попрямував до туалету. Спливав час, а він так і не повертався до знайомих. Лише за  кілька годин чоловіки забили на сполох.
– Вони смикали за двері, зазирали в невеличке віконце, гукали його, але ніхто не відізвався. Вибили двері, бо ті було зачинено із середини. На підлозі лежала лише куфайка. Кажуть, що чоловік не встиг ще й покласти її на підлогу, як підсковзнувся на кахлі й упав. Ми викликали міліцію й “швидку”, але було вже по всьому,  – розповідає продавець магазину Марина П.
Після проведених оперативних заходів встановили, що причина смерті – утоплення у воді.
У чоловіка залишилися тільки старенька мати та сестра.
Відвідувачі магазину скаржилися нам на це небезпечне місце. Вони налякані і вважають, що треба туалет або переробити, або закрити.  
– Ми тепер боїмося за наших дітей, родичів, адже будь-хто може так підсковзнутися й упасти. Недавно ще  одна місцева мешканка ледь не пішла за покійником. На щастя, утримала рівновагу. Тим часом закладом – єдиним на околицю – користується багато людей: поблизу ж автобусна зупинка, школа, а також кладовище. І в недобудованому кафе щовечора збираються компанії, бо іншого місця для них немає. Чоловіки й молодь розпивають тут горілку, а потім у такому стані йдуть у це небезпечне місце, де й тверезому не по собі, – розповідає місцева мешканка Галина Р.
Правоохоронці попередили власницю магазину про неприпустимість існування такого небезпечного закладу, який потребує негайного переконструювання. Усі матеріали по справі наразі надійшли до  прокуратури. Вочевидь, не забариться відповідний припис.