Дітям вулиці допоможуть

Європейський рух в Україні спільно з Міжнародним благодійним фондом “Карітас України” розпочав заходи щодо підтримки всеукраїнського проекту “Допомогти дітям вулиці”, спрямовані на посилення громадської ініціативи та зацікавленості у власному внеску в допомогу безпритульним.

“Карітас України” на чолі з Андрієм Васьковичем утримує одинадцять благодійних їдалень для сиріт у різних містах України, два центри в Донецьку та у Львові, сиротинець у Тернопільській області.  
А Європейський рух в Україні планує залучити відомих людей – політиків, артистів, спортсменів, які допоможуть дітям вулиці реабілітуватися.
Наприклад, відомий спортсмен, його прізвище поки що тримають у таємниці, зголосився взяти 10 безпритульних до своєї секції. Європейський рух сподівається, що знайдуться меценати, які допоможуть  зібрати 82 тисячі євро для соціальної реабілітації, освіти та подальшого працевлаштування неблагополучних дітей.
“Ми приділяємо увагу таким важливим напрямам, як соціальний захист, запобігання правопорушенням серед неповнолітніх та захисту майнових прав дітей, – говорить президент Європейського руху в Україні Олександр Білецький. – Але на першому місці – робота з дітьми-сиротами. А таких, на превеликий жаль, на сьогодні лише в Києві близько 250 тисяч. І хоч як прикро, серед них більшість має здорових батьків.
Втікають з дому переважно через насильство в родині або через безглузду сварку з батьками.
Вулиця робить з них наркозалежних, хворих людей. Вийдіть на Хрещатик ввечері і переконаєтесь, скільки таких дітей просять милостиню. Наше завдання – допомогти їм повернутися до нормального, повноцінного життя”.