Талон про техогляд тепер без «кишеньки»

Про «кишеньки» для талонів про техогляд зможуть забути власники транспортних засобів. Адже Міністерство внутрішніх справ України скасувало вимоги до автомобілістів купувати ці спеціальні вінілові держаки.

Департамент ДАІ службовою телеграмою зобов’язав свої регіональні представництва «припинити вимоги купувати спеціальні вінілові держаки для кріплення талонів», адже це «не передбачено нормативно-правовими актами». «Віднині автовласники не виплачуватимуть 11,23 грн. за держак-«кишеньку», а лише 9 грн. – за річний талон». Комітет роз’яснює, що тепер «за бажання споживачі зможуть купувати держаки у підрозділах державного науково-виробничого підприємства МВС України «Рікас». Задля цього в приміщеннях МРЕО ДАІ будуть розташовані стенди з відповідною інформацією.
Департамент ДАІ підготував проект наказу щодо змін до стандартів МВС, яким визначено вимоги до бланків талонів техогляду. Щоб цей документ набрав сили, його повинен ще опрацювати Держспоживстандарт на відповідність законодавству.
– Доки не ухвалено змін до законодавства, автовласники мають право отримувати талон про технічний огляд транспортних засобів і без придбання держака, – заявив голова  Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.