Голодування на «Інтері» не відбулося

Журналісти телеканалу «Інтер» скликали учора імпровізовану прес-конференцію на сходах будівлі телеканалу.

За день до події відбулися збори незадоволеної частини колективу, в результаті яких було підписано протокол засідання і вимоги до керівництва каналу. Під протоколом залишили свої підписи більш як сто сімдесят чоловік. За словами заступника виконавчого продюсера програми «Ранок з «Інтером» Ганни Баздирєвої, вимоги такі: обґрунтувати закриття програм «Ранок з «Інтером», «Все для тебе», «Перша експедиція», «Ігри патріотів» або спростувати це рішення, сплатити зарплату колективу в повному обсязі. Якщо не буде виконано їхніх вимог, журналісти почнуть голодування. Без зриву ефіру.
– За законом, про зниження зарплати працівників повинні повідомляти за два місяці, а не за чотири дні, як це сталося в нашому випадку, – говорить керівник проекту «Все для тебе» Юрій Кот. – На сьогодні наші зарплати зменшилися на сорок відсотків без жодних пояснень.
Не тільки зарплата викликала хвилю протестів. Люди занепокоєні загальними настроями на телеканалі. Керівництво не обговорює з колективом ні нових концепцій, ні нових ідей. В особливо скрутному становищі опинилася програма «Ранок з «Інтером». З 5  лютого програму знято з ефірної «сітки» без жодних пояснень.
– За законом я маю попередити людей за два тижні, що проект закривають і вони залишаються без роботи, – розповідає Дмитро Ілларіонов директор ТОВ «Доброго ранку», яке створює програму для «Інтера». – А на сьогодні нічого не відомо, закриють проект чи ні. Під питанням доля 85 чоловік.
Щоб добитися бодай якихось коментарів, працівники «Інтера» та запрошені колеги по цеху, до речі, яких навіть не впустили до приміщення, почали голосно вимагати появи керівництва каналу. Після довгого очікування до них вийшли представники прес-служби «Інтера», які запевнили, що вимоги журналістів було розглянуто і їх частково виконають. За попередній місяць зарплату сплатять у повному обсязі.