Взяли із суддівськими печатками в кишені

Співробітниками управління столичного СБУ та МВС під час спільної операції припинено діяльність нелегальної фінансової структури. Викрита контора приховувала незаконну діяльність. Спритні ділки переводили безготівкові кошти в готівку та допомагали клієнтам-замовникам зменшувати розміри обов’язкових платежів до державного бюджету.

Керівник прес-центру УСБУ в місті Києві Ігор Забілик повідомив «Вечірці», що роботою так званого «конвертаційного центру» керував підполковник податкової міліції 37-річний Сергій Ф. Підприємливий «лицар» у погонах допомагав своїм клієнтам-бізнесменам обминати закон. У своїй конторі податківець маніпулював документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, у результаті чого безготівка перетворювалася на реальні купюри.
На руки махінатора правоохоронці вдягнули наручники в Оболонському районі столиці. Там його спіймали якраз «на гарячому». У відділенні одного з комерційних банків України підполковник отримав чималеньку суму.
За словами Ігоря Забілика, міліціянти вилучили близько 200 тисяч гривень, понад 40 банківських пластикових платіжних карток, фінансові документи і печатки органів суду, прокуратур та кількох суб’єктів господарювання. Під час обшуку в службовому кабінеті підприємливого підполковника правоохоронці виявили також фінансово-господарську документацію, платіжні доручення і паспорти громадян України, на яких були зареєстровані комерційні структури.
Тепер за матеріалами УСБУ слідчі порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 205 ККУ (фіктивне підприємництво), згідно з якою такий «підробіток» карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  або обмеженням волі  на строк до 3 років.