Перші європейські ігри в Києві вже профінансовано

Учора перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов провів двогодинну пряму телефонну лінію. Кожен охочий міг зателефонувати за номером 254-05-65 і поставити йому запитання. «Вечірці» з енної спроби також удалося це зробити.

– Вадиме Анатолійовичу, цьогорічним державним бюджетом на фінансування галузі фізичної культури та спорту передбачено 499,6 мільйона гривень. Із них 95,8 мільйона планується спрямувати на розвиток матеріально-технічної бази. Чи означає це, що в Києві буде зведено бодай один справжній Палац спорту? Бо ж існуючий уже давно перетворився на виставковий центр. Переконаний, око столичного мешканця не радує і спортивний довгобуд, що розташувався за Національним виставковим центром…
– 95,8 мільйона гривень – це видатки з державного бюджету. Нині вимоги до фінансування такі, аби мати реальні результати. Тому активно працюємо з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту. Тамтешні фахівці під закладену в бюджеті суму мають скласти перелік фізкультурно-спортивних об’єктів, які треба звести, відремонтувати. Гадаю, десь тижнів за два цей затверджений документ буде передано до Міністерства фінансів. Ми його уважно вивчимо і, дай Боже, щоб наші спільні плани справдилися на всі сто відсотків.
До речі, у Мінфіні працюють фахівці, не байдужі до фізкультури, спорту. Ми робимо все можливе, аби популяризувати цю галузь людської діяльності. Як ви, напевно, знаєте, нині успішно впроваджується програма «Спортивні майданчики». А от у травні в Києві відбудуться Перші європейські ігри з неолімпійських видів спорту. На цей захід Мінфін уже виділив кошти.