Остання пісня Білаша

Видавництво «Київська правда» видрукувало на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України (за програмою «Українська книга») збірник творів О.Білаша «Мовчать віки». Видання цінне тим, що містить пісні й вірші, створені однією яскравою особистістю – видатним українським композитором і поетом Олександром Білашем.

Твори митця, представлені у книзі, написані  про те, що вистраждано, виколисано літами. Можна сказати, підсумкове, бо створене ним в останній період життя. Перед читачем постане і лірик, і філософ, і гострий публіцист. А про мелодику Білашевих пісень – годі й говорити. У збірнику ті, що написані на слова Миколи Руденка, Бориса Олійника, Василя Юхимовича, Петра Перебийноса, Володимира Бровченка, Миколи Томенка, Леоніда Федорука, Віри Яцун, Надії Мовчан-Карпусь.
Завершується нова книжка піснею «Не спи, моє серце, не спи» на слова Дмитра Павличка, якого з Олександром Білашем єднала понад 40 років творча й особиста дружба. Цей музичний твір і є останньою піснею Олександра Білаша.
Передмову до книжки написав народний депутат Іван Бокий. У ній вміщено прижиттєві фотографії Олександра Білаша.

Тарас Сергійчук, завідувач  видавничого сектору ВАТ «Видавництво «Київська правда»