У сутенерах – і батько, і син

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Києва співробітники столичного Управління  боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми, затримали біля станції метро «Лісова» родину сутенерів. Затриманий громадянин Молдови на Броварському проспекті саме займався прибутковим бізнесом із своїм неповнолітнім сином.

Увесь новоспечений «колектив» затримали пізно ввечері, коли робота саме була в розпалі. 15-річний юнак зазирав у машини, що зупинялися, й пропонував водіям послуги дівчат. У цей час його батько спостерігав за тим, що відбувалося, із автівки. Ще в одній перебували «жриці кохання», очікуючи на чергового клієнта.
Неповнолітній ділок на розмову з міліціянтами налаштований не був. Він навіть поводив себе дещо зухвало. А от батько-сутенер виявився балакучішим. Чоловік усе побивався, що до такого бізнесу штовхнуло його жебрацьке життя. Розповідав, що вдома на нього чекають четверо голодних дітей, яких нічим годувати.
Правоохоронці з’ясували: новоспечений сутенер перебуває в Києві нелегально. Зі слів затриманого, у рідній Молдові уряд заважає йому нормально жити, а в Україні омріяне громадянство усе ніяк не дають, хоча його діти народилися вже в Києві. Тому робота з дівчатами на трасі єдиний його заробіток.
У столиці затриманий сутенер орендував чотирикімнатну квартиру. Три кімнати ділили між собою його рідні, а в найменшій тулилися «нічні метелики».
Дівчата розповіли, що за годину своїх послуг вони правили 200 гривень. Половину одразу віддавали своїм господарям-роботодавцям. Начальник Центру громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук зазначив, що батькові доведеться відповідати не лише за сутенерство та звідництво, а й за втягнення в злочинну діяльність його неповнолітнього сина. Поза увагою також не залишиться і його нелегальне перебування в столиці. Чи покарають за сутенерство юнака, вирішить суд.  Жриці ж кохання, вочевидь, відбудуться адміністративним покаранням. Як з’ясувалося, майже всі затримані приїхали до столиці з інших міст та областей України. На кожну з них складено протокол. Матеріали направлять до адмінкомісій за місцем проживання. Утім, Володимир Поліщук зазначає, що на дівчат чекає ще одне покарання, яке, до речі, для них найсуворіше. Про те, чим юні особи займалися в столиці, обов’язково повідомлять батькам та рідним. Таке нововведення правоохоронці ініціювали ще торік. Виявилося воно доволі результативним, бо штраф ніщо  порівняно із соромом.