Відмоніторена тяганина, або Пломба з апломбом

Моя історія – це  яскрава ілюстрація до вечірківської статті «Ви купуєте – вас купують?» від 12 грудня.  27 травня минулого року в магазині «Сіті’ком», що на вул. Малишка, 3, я купила комплект «Акційний»: комп’ютер (системний блок) та монітор,  про що складено угоду.  Привабила помірна ціна та ще зі знижкою. Така привабливість для покупця через те, що, мабуть, модель застаріла, потужність невелика –  а мені більшої й не треба. Але через півроку з’ясувалося, що  придбаний комп’ютер ще й без гарантії, хоча гарантійні документи були оформлені правильно.

У вересні монітор вийшов  із ладу, і я його віднесла в сервісний відділ магазину для відправки на гарантійний ремонт.  У гарантійній майстерні повідомили, що монітор підлягає списанню.  Але справжні несподіванки почалися у листопаді, коли у сервісному відділі магазину мені сказали: оскільки немає можливості замінити монітор через відсутність такої моделі, то  весь комплект підлягає поверненню в магазин згідно з угодою про купівлю-продаж.
І коли я, вже немолода жінка, до того ж івалід III групи,  принесла комп’ютер в магазин, працівник сервісного відділу (як з’ясувалося  його керівник) Ю.Городецький, оглядаючи товар заявив, що пошкоджено гарантійну пломбу  у вигляді пластикової напівпрозорої наклейки з голограмою.  Звинуватили, що я відкривала комп’ютер, тому, мовляв, відмовляються його прийняти  назад і повернути мені гроші.
Коли я купувала комп’ютер, перевіряла, чи він працює, а в якому стані пломби – не звернула уваги. Та й продавці не наголошували на цьому. Я й не знала, що оті наклейки виконують роль пломб.  Може, вони вже при продажу були пошкоджені?
У середині грудня монітор мені таки замінили. Без доплати. На таку ж модель. Але тільки  після втручання міського Головного  управління у справах захисту споживачів. А от право на гарантійне обслуговування, яке було порушено магазином, досі не відновлено.
Написала до газети з метою, що, може, мій гіркий досвід буде для когось корисним застереженням.

Наталя КОЛОМІЄЦЬ, Київ, вул.Бойченка