«Дуплет» з німецьким акцентом

Київське «Динамо», яке готується до весняного напівсезону в Об’єднаних Арабських Еміратах, зіграло другий цього року контрольний матч. Знову – з представником німецької бундесліги. І знову – виграло.

Нагадаю, що минулої суботи віце-чемпіон України переміг екс-чемпіона Європи – німецького «Гамбурга» з рахунком 4:1. Три голи записав на свій баланс угорський легіонер Фаркаш, одного – Гусєв. А позавчора наші земляки взяли гору над одним із лідерів бундесліги – «Штутгартом». За свідченням очевидців – цілком закономірно.
Як і в першій зустрічі, кияни використали два різні склади. До перерви грали Шовковський – Гусєв, Родольфу, Мандзюк, Ващук – Ротань, Михалик, Белькевич, Алієв – Милевський, Клебер. А в другому таймі Дем’яненко задіяв інший ансамбль: Луценко – Маркович, Родригу, Гавранчич, Каддурі – Ребров, Юссуф, Корреа, Нінкович – Фаркаш, Шацьких. Матч виявився бойовим і по-справжньому змістовним. На 52-й хвилині Юссуф, скориставшись подачею Корреа від кутового прапорця, відкрив лік голам. А наприкінці поєдинку суперники обмінялися голами. На 78-й хвилині відзначився добре знаний данець Томассон – 1:1. Однак останнє слово, точніше – влучний удар, залишився за «блакитно-білими»: за три хвилини до фіналу м’яч забив Шацьких.
Інші пріоритетні новини: «Ворскла» – «Іллічівець» – 3:1 (Стоймирович, Пуканич, два – Скоба) в турецькому спарингу; «Дніпро» уклав угоду з двома легіонерами – російським форвардом  Самодіним і  узбецьким оборонцем Денисовим; «Азовмаш» обіграв російське «Динамо» з Підмосков’я – 79:68 (Ель-Амін, 19 очок, Байрамович, 15 – Лихолітов, 24) у матчі другого групового раунду баскетбольного Кубка Європи; українки на Відкритому кубку Австралії з тенісу: О.Бондаренко – 6:1, 7:6 над француженкою Коен-Алоро, Савчук – 3:6 і 5:7 від індійки Мірзи, Бейгельзімер – 2:6 і 3:6 від американки Гренвілл; наші гросмейстери на міжнародному шаховому супертурнірі в Нідерландах: Пономарьов зіграв унічию зі Свидлером, а Карякін – з ван Велі (Топалов обіграв Широва, а Раджабов – Тив’якова, і становище лідерів після чотирьох турів: Раджабов – 3,5 очка, Топалов – 3, у Пономарьова і Карякіна – по 2).