Посібник, що допомагає перейти дорогу

Сині футболки, яскраві бейсболки, бадьорі відповіді на запитання вчительки. Заняття з вивчення правил дорожнього руху шестикласників школи-ліцею №198 – своєрідний майстер-клас   для  журналістів і вчителів міста.

Презентація новітньої шкільної програми безпечної поведінки на дорогах, підготовлена групою «Віллард», була яскравою і представницькою. І нагода досить неординарна. Відома зарубіжна енергетична і нафтохімічна компанія, що працює на ринку України, за  свої кошти  у співпраці з ДАІ та фахівцями органів освіти Києва підготувала відповідну  навчальну програму. Вона запроваджується в школах Святошинського району столиці для учнів 5 – 6 класів. Бо саме  в цьому районі  зосереджено  найбільше  в столиці шкіл.  Спершу програма пройде випробування в 43 із 527  навчальних закладів столиці.
Ганна Руденко, перший заступник начальника Головного управління освіти і науки, начальник управління розвитку загальної середньої освіти КМДА, пояснила, що нова програма включена  як додатковий матеріал до «Основ безпеки життєдіяльності», що їх уже вивчають школярі. Надалі буде проаналізовано, наскільки ефективним є пілотний проект. Утім, Патрік ван Дале, представник зарубіжних партнерів, запевнив, що  в Росії, Омані,  Таїланді та Сирії  програма виявилася досить успішною. Травмованих на дорогах підлітків стало удвічі менше.
Інспектори ДАІ тривалий час проводять заняття з дітьми в школах Києва: це не лише лекції, а й організація конкурсів малюнків тощо. Саме ігровий компонент  надзвичайно важливий для засвоєння школярами правил безпечної поведінки на дорогах. А допоможуть їм також навчальні посібники, кольорові настінні карти районів та фотографії небезпечних місць у них. До презентованої програми входять консультаційні матеріали та плани  навчання для  трьохсот учителів.