Водії напідпитку, авто – несправні

Нещодавно столична міліція розпочала комплексну операцію, спрямовану на поліпшення криміногенної ситуації в місті. Державтоінспекція вже має певні результати.

З початку операції виявлено 33 тисячі порушень правил дорожнього руху. Понад шість тисяч водіїв затримано за порушення безпечної швидкості руху. Стільки ж покарано за порушення правил проїзду пішоходних переходів. А от кількість водіїв, що перебували в нетверезому стані, просто шокувала. 930 сіли за кермо «під градусом». Лише за 3 дні різдвяних свят затримано 5 сп’янілих водіїв-перевізників.
На вулиці Амосова інспектори ДАІ зупинили автобус ПАЗ маршруту №12. Талон на право керувати транспортним засобом виявився недійсним, а талону техогляду взагалі не було. До того ж водій перебував у нетверезому стані. Встановлюється, як і хто його випустив на маршрут.
На вулиці Заболотного автопатруль ДАІ зупинив автобус ГАЗ маршруту №437. І цей водій працював «під мухою».
Розчарував працівників Державтоінпекції й технічний стан транспортних засобів. Виявлено понад 800 технічно небезпечних автобусів: зі зношеною резиною, несправною гальмівною системою та переобладнаними салонами із додатковими сидіннями.