На Хрещатику не хильнеш

Вже традиційно десятки тисяч киян збираються на майдані Незалежності і Хрещатику в новорічну ніч та під час великих свят. Разом святкувати цікаво і весело!

Проте у натовпі може трапитися будь-що. Особливо небезпечним буває розгул осіб, підігрітих «зеленим змієм». Саме тому столична влада подбала про безпеку співгромадян, заборонивши під час свят продаж у центрі міста міцних алкогольних напоїв. А також напоїв у скляній тарі, адже такі пляшки теж можуть ставати небезпечними в руках хуліганів.
Ми запитали начальника Головного управління з питань торгівлі та побуту Василя Щербенка, чи виконується це розпорядження?
– Одразу зазначу, що дозволу на торгівлю алкогольними напоями в центрі столиці ніхто не давав, – відповів Василь Прокопович. – Проте заборона не поширюється на стаціонарну торгову мережу в інших місцях. Тому не виключається, що хтось може купити пляшку десь і принести із собою на майдан Незалежності. Наше управління контролювало ситуацію, і під час святкування Нового року ми не зафіксували таких випадків. Разом із нами ці питання контролюють правоохоронні органи та управління державної охорони. Якщо таке трапляється, нас обов’язково про це повідомляють. Станом на 11 січня ми таких сигналів не отримували. Хоча, маю зазначити, раніше людей провокували вживати міцні напої на Хрещатику. Маю на увазі часи, коли в центрі під час свят влаштовували намети, де торгували «оковитою». Тепер такого немає. Тож бажаючі зустріти Новий рік із чаркою горілки робили це вдома або в закладах ресторанного господарства. А на Майдан приходили тільки погуляти, послухати музику, подивитися на прикрашену ялинку.