Реконструкцію Вітряних гір призупинено

Наша газета ще торік повідомила приємну для мешканців Вітряних гір звістку про те, що цей мікрорайон вирішено піддати реконструкції. Але найближчим часом сподівання жителів «хрущовок» переселитися у нові помешкання не справдяться.

Київська міська державна адміністрація скасувала свій дозвіл компанії «Конті-буд-Україна» виступити замовником та генеральним інвестором проведення комплексної реконструкції і забудови мікрорайону Вітряні гори в Подільському районі в 2005-2012 роках.
Його було видано у лютому 2005 року. Документом компанії було доручено розробити і затвердити містобудівну концепцію реконструкції території мікрорайону, обмеженого вулицями Світлицького, Осиповського, проспектами Свободи і Правди, з урахуванням забезпечення жителів мікрорайону об’єктами соціальної інфраструктури.
«Конті-буд-Україна» разом із Подільською райдержадміністрацією мали провести інвентаризацію житла, скласти списки мешканців, які на 1 лютого 2005 року проживали в будинках на цій території, і визначити потребу в житлі для їх відселення за власний кошт. Крім того, вони мали оформити дозвільну документацію на знесення забудови 40-60-х років.
Проте компанія у встановлений термін не забезпечила  розробку і затвердження містобудівної концепції реконструкції території, не вжила заходів для отримання документів, що підтверджують право на користування земельними ділянками, не отримала архітектурно-планувального завдання на проектування і технічні умови експлуатаційних організацій на підключення об’єктів до інженерних мереж міста. Тому столична влада й заборонила інвесторові проводити реконструкцію.