Прес-служба столичної мерії повідомляє

Більшість депутатів Київської міської ради налаштована на ухвалення проекту бюджету міста на 2007 рік на засіданні сесії Київради 28 грудня. Про це в інтерв’ю журналістам заявив заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь Довгий.

За словами Олеся Довгого, робота у постійних депутатських комісіях щодо обговорення проекту бюджету, внесення пропозицій і зауважень до нього йде у конструктивному руслі. І представники більшості, і депутати з опозиційних фракцій свідомі того, що без прийняття бюджету, Київ не повинен входити у новий рік.
Олесь Довгий підкреслив, що Київський міський голова Леонід Черновецький особливу увагу приділяє питанням соціального захисту киян. Так, минулого понеділка він особисто взяв участь у роботі постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, щоб у разі потреби переконати депутатів у необхідності  збільшення фінансування комплексної благодійної програми «Турбота» на 2007 рік до 860 млн. грн. Це на 700 млн. грн., тобто у 5 разів, більше, ніж у 2006 році.
Тільки на надання адресної фінансової допомоги малозахищеним верствам населення, а це, в першу чергу, пенсіонери, інваліди, неповні сім’ї, в проекті бюджету-2007 передбачено 385 млн. грн., майже по 100 грн. на кожного. Ще близько 350 мільйонів гривень планується виплатити у вигляді субсидій, з метою компенсування населенню їх витрат, у зв’язку з підвищенням тарифів на ЖКГ. Правом на отримання субсидій у 2007 році можуть скористатися майже 250 тисяч жителів столиці, тобто кожний десятий киянин.
Таким чином, за словами секретаря Київради, бюджет Києва-2007, у разі його прийняття, стане найбільш соціально орієнтованим за останні роки.
«Я не бачу підстав для блокування опозицією роботи сесії Київради у четвер 28 грудня, – наголосив Олесь Довгий. – Ми разом вже показали, що можемо плідно працювати в ім’я всіх киян, коли 19 грудня цього року спромоглися прийняти проект бюджету-2007 до розгляду у комісіях. У четвер, з урахуванням внесених зауважень і пропозицій, він має бути проголосованим, як свого часу був проголосований державний бюджет у Верховній Раді України».
Секретар Київради також зазначив: «Єдине, що може завадити нашій конструктивній роботі – це нове зовнішнє втручання. Я маю на увазі депутатів Верховної Ради від фракції БЮТ. Але наслідком такого ймовірного їхнього втручання стане позбавлення сотень тисяч киян субсидій та інших видів адресної фінансової допомоги у наступному році, що неминуче призведе до подальшого падіння рівня благополуччя жителів столиці, про зростання якого на словах так опікується лідер блоку власного імені. Але тоді вся відповідальність за ці можливі наслідки в повній мірі ляже і на неї».
«Не в захваті від цього, м’яко кажучи, залишаться і всі районні у Києві ради, оскільки їхні бюджети напряму залежатимуть від бюджету міського, – зауважив Олесь Довгий. – Отже, діватися нікуди, бюджет Києва на 2007 рік треба ухвалювати 28 грудня. Це буде найкращий новорічний подарунок усім киянам від Київської міської ради».