Не забуваймо про ощадливість

Як прогнозує Управління громадських зв’язків ВАТ «АК «Київводоканал», в останній день року споживання води киянами збільшиться приблизно на 20 відсотків.

Якщо в звичайний буденний день Київ «випиває» 1 мільйон 70 тисяч – 1 мільйон 80 тисяч кубічних метрів холодної води, то 31 грудня цього року обсяги подачі води у водопровідну мережу можуть досягти 1 мільйона 300 тисяч кубометрів.
У недалекому минулому підприємство справлялося і з соліднішими навантаженнями. 31 грудня 1994 року витрата води перевищила 1 мільйон 736 тисяч кубів – найвищий новорічний максимум за останні десять років. А ось дбайливіше відношення до водних ресурсів столичні жителі продемонстрували під час зустрічі нового 2006 року. Тоді обійшлося 1 мільйоном 281 тисячею кубів.
І хоча існуючі потужності «Київводоканалу» здатні забезпечити подачу у водопровідну мережу до 1,8 мільйона кубічних метрів води на добу, про ощадливість забувати не слід. Вода нині – продукт дорогий, енергоємний. І економити її варто завжди. Навіть у новорічні свята.

Офiцiйний веб-портал
Київської мiської влади