Безбожний став Божним

У цьому році 20 тисяч українців змінили свої прізвища та імена, засвідчують органи РАЦС.

У Вінницькій області внаслідок зміни прізвища з’явилися Руссо, Стендаль, Сократ. У Дніпропетровській – Суворов, Наварро, Мілано. На Житомирщині Сергій Радонежський. В Івано-Франківській області тепер проживають Глоба, Поплавський, Орбакайте, ще четверо західняків узяли собі прізвище Шевченко. У Миколаївській області з’явилася Мілоська, в Тернопільській – Ротару. У Криму якийсь дивак захотів бути Дарвіном. А в Києві не менший чудій із цілком традиційним слов’янським прізвищем забажав стати Мюллером.
Також зафіксовані випадки зміни прізвищ на антоніми Невдаха на Вдаха, Безбожний на Божний. Частина українців позбавлялися неблагозвучних прізвищ Гнида, Ковбаса, Страшко, Щітка, Мордань, Рило, Кривонога, Заскока, Горб, Кобилко. А мешканцеві Дніпропетровщини чомусь не сподобалося його прізвище Сало.
Навзамін обирали такі прізвища, як Українець, Чорнобривець, Зоря, Рута, Веселка, Квітень, Краля. Приємно, що теж українського походження.
Крім того, у році, що минає, окремі любителі екзотичних антропонімів перейменовувалися на Де Лабруа, Гес-де-Кальве, Дюраль, Кемпбел тощо.