ПРЕС-СЛУЖБА СТОЛИЧНОЇ МЕРІЇЇ ПОВІДОМЛЯЄ

Столичний мер Леонід Черновецький затвердив зміни до персонального складу комісії з питань запобігання банкрутства та відновлення платоспроможності підприємств міста. Керівником комісії призначено в.о. першого заступника голови КМДА Дениса Басса, заступником голови комісії – начальника Київського управління з питань банкрутства Мінекономіки України Василя Гончаренка. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Як повідомив Денис Басс, перед комісією стоять дуже складні завдання – у Києві за останні роки збанкрутувало надто багато підприємств. «Тільки на даний час близько тисячі їх перебувають на стадії ліквідації, – розповідає Денис Якович. – Дві третини з них нічого вже не мають – ні майна, ні рахунків, самі лише назви. Але третині ще можна було б допомогти. Скажімо, три роки тому на межі існування опинився державний Київський дослідний завод «Дніпро». Господарський суд Києва вже порушив провадження у справі про його банкрутство. Але за допомогою санації підприємство вдалось врятувати – відновлюється виробництво, створено меблевий цех, закуплено обладнання для виготовлення корпусних меблів, триває робота над створенням нового виду продукції – пресу для мембрано-вакуумного пресування. Штат робітників на заводі приведено у відповідність з виробничими потребами, люди працюють повний робочий тиждень, зросла на 58,6 відсотка зарплата і її почали своєчасно сплачувати».

***

Відбувся візит київської делегації на чолі з Київським міським головою Леонідом Черновецьким до російської столиці. Мер Москви Юрій Лужков запевнив гостей, що дуже радий такій теплій зустрічі і висловив вдячність Леоніду Черновецькому за ініціативу, що зробить взаємозв’язки між містами-побратимами інтенсивнішими. І пообіцяв, що Білокам’яна не лише підтримуватиме ці стосунки, а й всіляко розвиватиме їх. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Сторони навіть уже створили робочу групу з питань інвестицій та будівництва. Адже нині, як наголосив Юрій Лужков, Київ і Москва дуже швидко розвиваються, тож можуть поділитися цінним досвідом у розв’язанні найактуальніших соціально-економічних проблем жителів мегаполісів.
Леонід Черновецький також висловив зацікавленість у розвитку партнерства в галузях будівництва та інвестиційної діяльності. Зокрема, у зведенні тризіркових готелів, медичних закладів, дитсадків, нових ліній метрополітену та облаштуванні підземних комунікацій. 
– На жаль, попередня влада Києва тримала в цих сферах монополію, – зазначив мер. – Тому головна мета нашого візиту – встановити контакти в сфері менеджменту комунальної власності: щоб вона ефективно використовувалася, приносила місту прибуток і не cпливала в чужі руки.
Перший заступник мера Москви Людмила Швецова презентувала киянам «Соціальну картку москвича», що діє там 8 років. Завдяки їй усі тамтешні пенсіонери безплатно користуються всіма видами громадського пасажирського транспорту, а також зі знижкою купують продукти та ліки в магазинах і аптеках. За словами Людмили Іванівни, незабаром ці картки отримають діти з багатодітних родин та діти-інваліди. До речі, такими картками учні можуть розраховуватись і за шкільні обіди.