Дефіцит готельних номерів ліквідують

До 2010 року в столиці буде десять п’ятизіркових готелів. Про це повідомив начальник відділу організації і координації діяльності готельного господарства і курортів КМДА Юрій Галушко. Нині в Києві – два п’ятизіркові, шість чотиризіркових і сімнадцять тризіркових готелів.

На стадії завершення будівництво ще чотирьох закладів, які претендують на п’ять зірок, – «Лейпциг» на вул. Прорізній, «Hilton» на бульварі Тараса Шевченка, «Hyatt regency Свята Софія Київ» на Софійській площі і «Золоті куполи» на вул. Житомирській. Цього року планується здача в експлуатацію чотиризіркового готелю «Рив’єра» на вул. Сагайдачного, в лютому 2007-го – «Подол-Плаза» на вул. Костянтинівській.
Пан Галушко зазначив, що в столиці спостерігається дефіцит готельних номерів, оскільки місто відвідують більш ніж 300 тис. іноземних туристів за рік. При цьому найбільший попит мають готелі з підвищеним рівнем комфорту.
Середньорічне завантаження готелів у Києві становить 55%, у центрі і діловій частині міста – 65%, у готелях преміум-класу – близько 75%. У 2005 р. прибуток від київських туристичних закладів становив 225 млн. грн.