Кіт у мішку – свиня в пакеті

Новий рік без снігу і під пальмою – усе одно залишається святом. А свято без дитячих солодких подарунків не обходиться. І якщо тато-профспілка і мама-соціальний фонд беруть уже готові набори, справжні батьки оберуть інший шлях.

Дитячі подарунки на вітчизняному ринку представлено і цукерковими гігантами і не дуже розкрученими фабриками. Але майже всі вони пропонують споживачу «сюрприз». Зверніть увагу, майже на всіх цукеркових наборах немає переліку їхнього вмісту. У кращому разі загальний список, але без кількості складових. Купуючи таку «свиню», можна обманутися, якщо не на сто, то щонайменше на п’ятдесят відсотків сподівань. Краще купувати на вагу. Продавець видасть усе, що побажаєте. А це, як правило, молоді жінки, вони зарядять ваш набір і відповідною дозою позитивних емоцій.
На новорічних подарунках можна класно заробити. І також класно прогадати. Київ місто учене. Але від пропозицій підзаробити на фасуванні рекомендую утриматися.
По-перше, виробник усе фасує сам. Це стосується і куплених великим оптом нестандартних цукеркових наборів.
По-друге, великі підприємства і установи-споживачі такими питаннями не переймаються, а на малих обходяться власним «внутрішнім резервом».
По-третє, практично всі подарунки розкладено й розвезено ще в середині листопада.
По-четверте, найвигідніші преміальні й найменшу фізичну віддачу пропонують лише на папері. Крім того, «поважаючи» наш менталітет, такого підзаробітку на дому підприємець вже не пропонує. У крайньому разі, фасування проходить на складі, або в спеціальному приміщенні. Тут враховують і ціни на пальне – адже не будуть за десятком коробок ганяти транспорт через усю столицю.
І по-п’яте, роботодавець, який пропонує вигідний для вас підзаробіток удома і діє через агентства працевлаштування, свідомо вас обкрадає. Не ви повинні платити агенту за тимчасове працевлаштування, а сам роботодавець. Видані вами за оформлення послуг 20-30 гривень стануть преміальними типового шахрая. Подібна ситуація відбулася п’ять років тому на площі Л.Толстого. Півтори тисячі обманутих залишилися без «подарунків». І, звичайно, без настрою.