Без плану не збудуєш

Головне управління містобудування, архітектури і житлово-комунального господарства КМДА заявило про наміри забудувати територію, обмежену вулицями Трутенка, Ломоносова, Конєва і Якубовського в Голосіївському районі.

Але нині щось будувати за відсутності детального плану території заборонено. Тому такий план ділянки від межі столиці до вулиці Васильківської було представлено на розгляд містобудівної ради.
За словами головного архітектора проекту Андрія Куделіна, пріоритетним у розвитку цієї місцини є житлове будівництво. За попередніми розрахунками, передбачено збільшення житла з 54 тис. до 500 тис. кв. м для 12 тисяч мешканців.
Середня висота забудови становитиме від 10 до 22 поверхів. План розділяє ділянку площею 578,5 га на зони Національного Експоцентру, Ділового центру та Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.
Містобудівна рада принципово схвалила представлений план, повідомив головний архітектор Києва Василь Присяжнюк.
Проте архітектори рекомендували проектній організації «Діпромісто» виключити з пропозицій дворівневу дорожню розв’язку біля Київського Національного університету імені Тараса Шевченка.
Також необхідно чітко визначити межі спортивної зони і вказати в проекті всі майбутні проїзди транспорту.