Підземка зазнає змін

У проекті програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2007 рік передбачено зміни в роботі столичного метрополітену і наземного транспорту. Про них розповів начальник Головного управління економіки та інвестицій Денис Басс, котрий у ході робочої поїздки ознайомився з діяльністю підземки.

Зокрема інформаційні покажчики напрямків руху потягів поступово замінять на кольорові, що відповідатимуть відповідній лінії: червоний – Святошинсько-Броварській, синій – Куренівсько-Червоноармійській, зелений – Сирецько-Печерській. Комунальна корпорація «Київавтодор» розгляне можливість встановлення в підземних переходах покажчиків руху до станцій метрополітену та виходу з них до вулиць і маршрутів наземного міського транспорту. Біля входів та виходів із підземних станцій та переходів замінять старі урни для сміття. Для поліпшення руху наступного року мають придбати 40 вагонів метро.
Програмою передбачено поповнення й парку наземного транспорту – з’явиться 140 нових автобусів і 150 тролейбусів, а також буде капітально відремонтовано 7 трамваїв, 5 тролейбусів, 99 вагонів метро, 4,6 км трамвайних колій, 34 км контактної мережі.
– Там, де нині найбільша концентрація транспортних і пішохідних потоків, споруджуватимемо транспортні розв’язки з підземними та наземними переходами, – зазначив чиновник. – Скажімо, на Московській і Ленінградській площах, біля станції метро «Дніпро», Поштової площі. Подбаємо й про реконструкцію дороги Київ –Ірпінь, про будівництво в столиці нової кільцевої дороги. Звісно, продовжимо і зведення Подільсько-Воскресенського мостового переходу через Дніпро, а також будівельні роботи на дільницях метро від станції «Либідської» до «Виставкового центру», від «Харківської» до «Харківської площі».