Нові люди за штурвалом

Доки футболісти відпочивають, клуби займаються селекцією. І не тільки в ігровому середовищі. Про появу нових фахівців у тренерському корпусі повідомили аж три вищолігових колективи.

«Динамо». Асистентом Анатолія Дем’яненка став Юрій Калитвинцев. Авторитетний в минулому футболіст, до речі, найкращий в Україні 1995 року, опікуватиметься резервістами столичного клубу. Його попередника – Віктора Кондратова – перевели до «Динамо-3». Нагадаємо, що раніше відбулася заміна й на капітанському містку другої клубної команди. З нового року «Динамо-2» тренуватиме не Володимир Онищенко, а Геннадій Литовченко, відомий за плідною працею в «Кривбасі», «Металісті» та «Харкові». Цікаво, що тепер у тренерському корпусі «блакитно-білих» зібралися четверо колишніх капітанів команди – Дем’яненко, Олег Лужний, Калитвинцев і Литовченко
«Кривбас». Криворізький клуб, як і обіцяли його нові господарі на чолі з Олександром Лівшицем, отримав нову команду фахівців. Очолив представницьку клубну дружину Олег Таран. Свого часу він уже тренував «Кривбас» і двічі поспіль приводив криворіжців до вітчизняної «бронзи» та одного разу – до кубкового фіналу. Крім «Кривбаса», Таран, відомий в минулому форвард «Динамо» та «Дніпра», працював із запорізьким «Металургом», чеською «Опавою» та словацьким «Слованом». Асистентами нового наставника криворіжців працюватимуть Сергій Башкиров і Валерій Городов, його колишні одноклубники з «Дніпра».
«Зоря». Анатолій Волобуєв, який два десятки літ працював з алчевською «Сталлю», відтепер тренуватиме луганську команду. Він – четвертий наставник «Зорі» впродовж цього сезону. До Волобуєва, як відомо, з командою працювали Юрій Коваль, Володимир Безсонов і Юрій Малигін.