Замість вулиці Воровського – Бульварно-Кудрявська

Постійна комісія Київради з питань культури та інформаційної політики розглянула пропозиції щодо перейменувань вулиць і встановлення пам’ятних знаків та меморіальних дощок.

Вулицю, що з’єднує мікрорайон ДВРЗ із Броварським проспектом, запропоновано назвати ім’ям видатного українського письменника Івана Багряного. Його ім’я також присвоять бібліотеці для дорослих
№ 11 у Святошинському районі та спеціалізованій школі № 148 у Дніпровському районі. Цілком можливо, що з карти столиці зникне вулиця Воровського, якій хочуть повернути історичну назву – Бульварно-Кудрявська, хоча бульвар тут є лише на короткому відрізку.
На розгляд Київради буде також запропоновано встановити меморіальні дошки та пам’ятні знаки на честь  відомих громадських діячів, педагогів, лікарів, зокрема Софії Русовій – на будинку № 34 на вул. Великій Житомирській, Євгенові Чикаленку – на вул. Ярославів Вал, 6, Янушу Корчаку – на вул. Володимирській, 47.
Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін та керівник Федерального агентства з культури та кінематографії Росії звернулися до комісії з проханням утриматися від перейменування площі Красної Пресні біля кінотеатру «Жовтень» на площу імені Сергія Бондарчука. Тому запропоновано створити на території Національної кіностудії імені Олександра Довженка Алею пам’яті кінозірок, де й облаштують меморіал, присвячений цьому відомому акторові та режисеру.