Дем’яненко поведе «Динамо» і навесні

Лідер національних футбольних перегонів отримав канікулярну відпустку до 5 січня. Після цього команда в повному складі поновить тренувальний процес. Як і раніше, з Анатолієм Дем’яненком на капітанському містку. А от ігровий склад «блакитно-білих» істотно зміниться.

Тренер. Дем’яненко, попри провал у Лізі чемпіонів, отримав підтримку від акціонерів столичного клубу.  Вотум довіри наставникові, як стверджує президент «Динамо», буде чинним щонайменше до кінця сезону. На думку незалежних експертів, вирішальним фактором стали не стільки успіхи представницької команди на внутрішній арені, скільки безрезультатність пошуків насправді гідного наступника. А міняти «шило» на «мило» в Києві не бажають. Нагадаємо, що «Динамо» веде перед  у календарному вітчизняному турнірі й  пробилося до квартету напівфіналістів у кубкових перегонах.
Футболісти. Однозначно, що навесні вже не зодягнеться в блакитно-білі строї Марис Верпаковськис. Латвійський форвард, так і не закріпившись в основному складі українського флагмана, перебрався до іспанської примери, де захищатиме кольори «Гетафе» на засадах оренди впродовж наступних шести місяців. «Динамо» виручило на цій оборудці 250 тисяч американських доларів. Інші футболісти, які  виставлені на трансфер, очікують вирішення своєї долі. Не виключено, що Горан Гавранчич опиниться в Англії чи Росії, а Георгій Пеєв повернеться до Болгарії. Не зацікавлені динамівські тренери і в продовженні співпраці з Олександром Алієвим і Кристіаном Іримією. Тим часом очікується поява в «Динамо» хавбека національної команди Максима Калиниченка. Чутки про це циркулюють не лише в Україні, а й в Росії, де вихованець харківського футболу і колишній гравець «Дніпра» виступає за московський «Спартак». А от 17-річного форварда чернігівської «Десни» Андрія Ярмоленка, якого завзято «розкручує» в українській пресі його агент, кияни запросили на віддалену перспективу.
Несмачний. Особлива розмова – про лівого захиcника «Динамо» та національної команди України. Хлопцеві уже 27 років, він служить «блакитно-білим» правдою та  вірою з 1997-го. Але не виключено, що з наступного року Несмачний перебереться на Туманний Альбіон. Як повідомив кореспондентові «Вечірки» спортивний директор київського клубу Леонід Буряк, у послугах досвідченого захисника «Динамо» зацікавлений англійський «Блекберн». І буквально най-ближчими днями Андрій вирушить до Великої Британії, де має пройти  поглиблене медичне обстеження. Від його результатів і залежатиме спортивна доля динамівця.