Фінансуватиме Варшава

На зустрічі з начальником Головного управління культури і мистецтв КМДА Світланою Зоріною заступник начальника управління культури мерії Варшави Тереза Круп сказала, що польська столиця готова фінансувати культурні програми Києва.

Розмова відбулася в рамках візиту польської делегації до столиці України. Партнери з Варшави обіцяють не лише надати фінансову допомогу, а й поділитися цінним досвідом у мистецько-культурній сфері. Після візиту до Варшави київських фахівців буде розроблено стратегічний план співпраці. Основну увагу при цьому буде звернено на творчі проекти у районах і мікрорайонах, передбачені у заходах наступного року. Насамперед враховуватимуть побажання мешканців, за пропозиціями яких польська сторона й шукатиме спонсорську допомогу.

Для ділових кіл

Наприкінці січня наступного року у столиці України відкриється Діловий центр Санкт-Петербурга. Його створюють на базі Українського національного комітету міжнародної торгової палати.
Про це повідомив президент палати Володимир Щелкунов. За його словами, губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко вже підписала відповідні документи і направила їх послові РФ в Україні Віктору Черномирдіну, меру Києва Леоніду Черновецькому, послу України в Росії Олегу Дьоміну і п’яти українським міністерствам. Фінансуватиме центр російська сторона. Його очолить Євген Ганусь, у минулому працівник мерії Санкт-Петербурга, який нині проживає в Києві.